Post Thumbnail

Touren i Glyngøre 2024

Touren i Glyngøre – storskærm og hygge i kassehuset

Glyngøre Borger- og Erhvervsforening inviterer igen i år til fælles Tour de France-samvær med streetfood fra lokale spisesteder. Fra nu af og på alle løbsdage frem til afslutningen i Nice, vises Tour de France via Eurosport i Kassehuset på Glyngøre.

 

Formålet med “se Touren sammen i Glyngøre” er, ligesom de foregående år, at skabe et fælles mødested og samlingspunkt under Touren her i det Vestjyske. Alle er velkomne, når Kassehuset forvandles til et Tour de France-mødested, hvor gæsterne kan dele deres begejstring for cykelsporten og sammen heppe på Jonas og de andre danske ryttere.

Tourfeber og sammenhold

“Sidste år var en kæmpe succes, både med hensyn til publikum og den fantastiske stemning og sammenhold. De folk, der dukkede op, var ikke kun fra lokalområdet, men kom fra hele Danmark og endda fra udlandet. Derfor vidste vi, at vi ville have storskærm i Kassehuset igen i år,” siger arrangørerne bag Tour de France-eventen i Glyngøre.” Udtaler Frank Schleef formand i Borger- og erhvervsforeningen i Glyngøre.

 

Det er frivillige som laver rammerne

Uden de frivillige ville der ikke være “Se Touren sammen i Glyngøre” og ingen fejring af Jonas. De sidste to år har der været kæmpe opbakning fra langt over 100 frivillige. Ifølge Frank har det også i år været problemfrit at skaffe frivillige til bartjenesten i Kassehuset, og det er der en god grund til, mener Svend Gade, som sammen med konen Ingrid er en af de faste kræfter i baren under de mange arrangementer i Kassehuset. Han udtaler følgende:

“Det var virkelig hyggeligt og sjovt at være frivillig til disse arrangementer sidste år. Vi mødte utrolig mange forskellige mennesker, både lokale og turister. At være frivillig til begivenheder som disse er for mig også en rigtig god måde at bidrage til byen og styrke fællesskabet på.”

 

Vi glæder os til at se jer i Kassehuset:)

Tour-visningen foregår i Glyngøres charmerende forsamlingshus, Kassehuset, beliggende ved Glyngøre havn. Kassehusvej 3, 7870 Roslev

 

Fejring af Jonas igen i år

Vi er også ved at forberede fejringen af Jonas, hvis/når han igen vinder Tour de France. Fejringsaktiviteter er aftalt med Jonas og Trine.

 

Arrangørerne:

Det er Glyngøre Borger- og Erhvervsforening som står bag arrangementet i Kassehuset.

Det er de følgende tre frivillige foreninger, der står bag Jonasfejringen: Glyngøre Idrætsforening, Glyngøre Borger- og Erhvervsforening og Sallingsund FC Glyngøre. Sidste år viste vi, hvor stærke vi er, når vi står sammen.

 

Pressekontakter:

  • Stine Holmgaard – medlem af arbejdsgruppen og presseansvarlig
    • Mobil: 51882080
  • Frank Schleef – formand i Glyngøre Borger- og Erhvervsforening og medlem af arbejdsgruppen
    • Mobil: 41946353
  • Susan Aaen –  vores lokale provst og hovedinitiativtager til Jonas-fejringerne i 2021, 2022 og 2023
    • Mobil: 29125440

Mad og drikke – Tour – “Streefood” i Glyngøre:

Det er foreningerne (se nedenfor) bag eventet som står for salg af drikkevarer. Her går hele overskuddet til foreningerne så de bla. har mulighed for at fejre Jonas hvis/ når han vinder igen i år.

I forhold til mad så har foreningerne valgt at gæsterne må medbringe mad fra de lokale spisesteder i Glyngøre. På den måde får vi i de dage mulighed for at tilbyde Glyngøres helt eget take på Streetfood fænomenet. Tour streetfood i Kassehuset 😊