Turisme

Turisme

Hvis man vil opleve natur, strand og havneidyl, så kom til Glyngøre.

Glyngøre ligger naturskønt placeret ude midt i Limfjorden og har badestrande på begge sider af Odden. I Glyngøre oplever man både den skønne friske natur ved fjorden, men også skov, søer og lyngarealer.

Ingen besøger Glyngøre uden, at man lige skal runde havnen. Man skal ned og snuse til atmosfæren. Her står stadig den lange, rødbrune ”Stærkassen”, som igennem mange  år har været fiskernes redskabshus. Eller ”Æ-Kassehus”, hvor Jacob og Harald i et par menneskealdre sad og lavede fiskekasser. Nu er det et flittigt brugt borger- og forsamlingshus. Fiskekutterne er her stadig – om end færre end før.

Har du lyst til at vide mere om stedets historie, kan du besøge Glyngøre Kulturstation, som har faste udstillinger om fiskeriet og færgefarten. Desuden arrangeres mange interessante særudstillingen. Den gamle færgehavn, som i dag er fjordens smukkeste lystbådehavn, er en perle. Kom en stille sommeraften, hvor duften fra de mange grill trænger sig ind i næseborene, krydret med harmonikamusik på kajen. Det er vitaminer til kroppen. Det er den slags oplevelser, man bliver ved at huske.

Velkommen til Glyngøre!

Glyngøre Fiskeri- og Lystbådehavn 

Glyngøre Lystbådehavn er hjemhavn for Glyngøre Sejlklub. Lystbådehavnen ligger smukt ud til Sallingsund sammen med den travle fiskerihavn, hvor der landes muslinger, østers, hummere og forskellige slags fisk. I fiskerihavnen er der slæbested til fri afbenyttelse. Ved siden af lystbådehavnen findes en dejlig, børnevenlig badestrand, hvor Det Blå Flag vajer.

Den hyggelige lystbådehavn har ca.100 pladser og er meget populær som mål for sejlere både fra de øvrige Limfjordshavne og fra mere fjerntliggende havne. Klubhuset er til rådighed for gæstesejlere. Her findes bad og køkkenfaciliteter, som man frit kan bruge. Desuden stilles havnens bade- og toiletbygning til rådighed for sejlende gæster. På havnearealet findes mange bord/bænkesæt, hvor der hygges på dejlige sommeraftener. Som gæstesejler kan man frit benytte havnens internet.

Havnefogeden træffes i sæsonen på mobil +45 2511 6715.
Glyngøre Sejlklubs hjemmeside er: www.glyngøresejlklub.dk

Glyngøre Vandpark & Sauna

I Glyngøre finder du Skandinaviens største vandlegeplads – omkring 50 meter fra Glyngøres kyst i Limfjorden. Komplet med bl.a. rutsjebane, hoppepude, trampolin, klatrevæg og balanceredskaber. Her kan alle komme ud og lege på vandet, der er et par meter dybt. Vandparken er gratis at besøge.

Børn under 12 år skal have en voksen med. Man skal kunne svømme 400 meter, og brug af vandlegepladsen bør kun ske med samtidig brug af svømmevest eller redningsvest. Våddragter og redningsveste hentes mod depositum på kr. 300,- i Brugsen i Glyngøre.

Vandparken er åben hele sommeren til udgangen af august.

saltvandsklub.dk

Spise ude 

Er du sulten er der flere muligheder, der kan tilfredsstille enhver smag. Du kan i byens to fiskebutikker købe både fersk og røget fisk og skaldyr til en lækker frokost i sommerhuset eller båden.

Smag lokale østers, oyster stout og -blanc samt champagne hos Danish Oyster Bar, serveret i den særlige egetræs bar med rindende saltvand. Hvor kunstværket Østersmoderen af prof. Bjørn Nørgaard hænger over Østersbaren. Køb også året rundt skaldyr, caviar, oyster øl og vine med hjem fra lagersalget hos Glyngøre Shellfish som er Kongelig Hofleverandør

Limfjordens Hus har udover eget røgeri også et velassorteret udvalg af specialiteter fra Limfjordsområdet.

Muligheden for at smage veltilberedte retter er også til stede i Limfjordens Hus med dens sublime udsigt.

Vil du spise ude, er der både tilbud til dem, der har lyst til en pizza fra byens pizzeria eller en lækker burger fra Kjøwenhavnerkokken.

Hos Det Gamle Ishus kan du købe rigtig fløde is, softice, bubble waffle, iskaffe og milkshake.

Bag Ishuset finder i Odden 5, en lille hyggelig havnecafe med kolde forfriskninger og lækre sandwiches

SuperBrugsen har altid et udvalg af friske sandwich fra egen delikatesse

 

touristinfopng1

Limfjorden Hus fungerer samtidigtsom turistinformation,
kig bare ind.

Sejlture  

Glyngøre havn er med sin beliggenhed det perfekte sted for et utal af sejlmuligheder. Fra havnen kan du på en dagstur nå et væld af større og mindre havne i hele Limfjorden. Har du lyst til at ligge ude i naturen, har Dansk Sejlunion bøjer mange steder i fjorden.

Vandreruter 

Der findes et væld af muligheder for vandreture i den smukke natur. Find foldere over følgende ruter, der er i nærheden af Glyngøre:

Link til ruter:

Hjerk – Lysen – Hjortholm,  Pinen – Harre Vig,  Bjørnshøje – Pinen, Nautrup, Halkhoved, Grynderup Sø, Harre Bjerg, Sesterodde, Langerodde

Sommerhuse  

Tag på ferie i Salling i et dejligt sommerhus…  Der er et stort udvalg af sommerhuse Salling.  Når du tager på ferie i Salling, kommer du til at bo centralt i Limfjordslandet og har let adgang til mange attraktioner.

Links til sommerhusudlejning:

www.visitskive.dk/skive/sommerhuse

www.godsommer.dk 

www.sommerhusdanmark.dk

www.cofman.com

www.luksushuse.dk

Hoteller 

Hotel Pinenhus, Glyngøre, www.pinenhus.dk

Sallingsund Færgekro, Sallingsund (Mors), www.sfkro.dk

Hotel Steenbergs, Nykøbing Mors,  Hotel Steenbergs

Best Western Hotel Skivehus, Skive, www.skivehus.dk 

Hotel Strandtangen, Skive, www.strandtangen.dk

Desuden kan du benytte:

Roslev Vandrehjem www.danhostel.dk/hostel/danhostel-roslev

Brænderiet Limfjorden braenderiet.dk

Camping 

Glyngøre Camping www.glyngore-camping.dk/

Bed and Breakfast 

I Glyngøre er der flere muligheder for Bed and Breakfast som fx:

Bed & Breakfast, Glyngøre
www.123hjemmeside.dk/karenmargrethes

Bredgade 32
2-værelses lejlighed med bad/toilet/minikøkken. Adgang til strand.
Kontakt ejer: torilhulaas4@gmail.com eller 20461693

Lyngen 8
Ferielejlighed 95 m2, 2-4 personer, stue/ køkken/ to soveværelser/ bad.

Kontakt ejer: jespurup@live.dk eller 23234319

Strømhuse 2

Anneks 70 m2, 1-4 personer, stue/ køkken/ to soveværelser/ bad.
kontakt ejer: margitkristensen@gmail.com eller 27810069